DOE MEE AAN DE WEEK VAN DE CAKE!

Doe mee aan de Week van de Cake!

Doe mee aan de Week van de Cake!

Geachte leden,
beste ambachtelijke bakker van Vlaanderen, 

Mijn naam is Luc Welvaert en ik ben aangesteld bij Bakkers Vlaanderen als voorzitter van de werkgroep Promotie. Ik heb een zaak in Nevele en Ik heb als doel de ambachtelijke bakker en onze sector als ambacht naar een ander level te brengen met ideeën, recepten etc. Met dit schrijven wil ik graag onze ideeën voorstellen waarmee we jullie in de toekomst willen ondersteunen met Bakkers Vlaanderen.

 

Week van de Ambachtelijke Bakker / Week van de Cake
 

Bakkers Vlaanderen organiseert van 15 tot en met 23 oktober de vierde editie van ‘De Week van de Ambachtelijke Bakker’, dit jaar in het teken van de cake. Cake is een veelgebruikt product bij onze ambachtelijke bakkers, denk bijvoorbeeld maar aan die overheerlijke appelcake. 

Wij willen jullie ideeën en verwerkingen van cake brengen waarbij we vertrekken van de basis cakebeslag en van daaruit werken we met toevoegingen die we dagdagelijks in de bakkerij hebben staan maar soms te weinig gebruiken. Hebben wij al niet eens gedacht in onze bakkerij “Ik wil iets nieuws maken maar wat?“. We hebben zoveel in onze bakkerij / magazijn staan: kunnen we er niet meer uithalen dan wat we er nu met doen? Zeker wel! En daarvoor is Cake een dankbaar product om onze klanten / de consument te overtuigen om de bakkerswinkel - die een beleving van cake heeft – te betreden om al die creaties te ontdekken en te proeven.

Hiervoor hebben wij verschillende firma’s aangeschreven om suggesties en toegankelijke mogelijkheden / creatiés door te sturen die wij naar jullie opsturen met daarbij ook een poster om jullie winkel aan te kleden.

 

Klassiekers 2.0
 

Via de werkgroep promotie gaan we klassiekers 2.0 in het daglicht brengen. We brengen dit 3 x per jaar via Onze Passie en nieuwsbrieven brengen we mogelijkheden om klassiekers te up-daten naar een nieuwe dimensie waarbij de waarden van de klassieker behouden blijven en die voor iedereen haalbaar is om iets nieuws te creëren in onze zaak zonder daarbij veel nieuwe grondstoffen aan te kopen. Daarbij zullen wij U bijstaan door ideeën te brengen van firma’s die wij de klassiekers aangeven en zij de klassieke waarden van het product behouden. Dit zal vanaf 2023 niet ongezien voorbij gaan in Onze Passie.
 

Winkelbeleving 
 

We gaan ook proberen om jullie tips te brengen om winkelbeleving / ideeën om de consument nog méér te overtuigen om uw zaak te betreden om de ambachtelijke bakmeesterproducten bij u en alleen bij u te kopen en te proeven. Ook tips van jullie zijn aan mijn adres welkom en zullen gegarandeerd door onze werkgroep bekeken worden.

Veel succes in alles wat wij U brengen in de toekomst en toon wat onze ambacht allemaal te bieden heeft aan onze klanten. 

Collegiale groeten,

Welvaert Luc
voorzitter Promotie