LET OP MET GEBRUIK ‘RODE DUIVELS’

Let op met gebruik ‘Rode Duivels’

Let op met gebruik ‘Rode Duivels’

Met een jaartje vertraging gaan onze Rode Duivels op jacht naar Europees goud. U wil natuurlijk graag uw graantje meepikken. Mag dat zomaar?

In aanloop van het EK spelen onze ondernemers in op de voetbalgekte: decoratie in de winkel, de etalage in de Belgische driekleur, speciale EK-producten, enz. Ook zorgen ze voor sfeer voor de werknemers. Uit navraag blijkt dat 40% van de zelfstandigen in de B2C sector iets speciaals doen.

De term ‘Rode Duivels’ is als een merknaam beschermd door de Belgische voetbalbond. Dat wil zeggen dat alleen de Belgische voetbalbond de naam ‘Rode Duivels’ commercieel kan exploiteren. U kan dus niet zelf een advertentiecampagne voeren waarin u ‘Rode Duivels’ op één of andere manier vermeldt. Ook als u zelf ambachtelijke producten maakt, kan u daarin geen opschrift met ‘Rode Duivels’ verwerken. Tenzij u expliciet de toestemming heeft van de voetbalbond natuurlijk.

Hetzelfde geldt voor de officiële mascotte van het tornooi, de term ‘Red Devils’, het logo van de nationale ploeg, de Duivelse drietand en nog een aantal andere tekens van de Rode Duivels en de fanclubs. Hou er rekening mee dat de voetbalbond ook over de portretrechten beschikt van de spelers zelf. U kan dus evenmin foto’s van Eden Hazard, Romelu Lukaku of Kevin De Bruyne en co gebruiken voor commerciële doeleinden.

Als het gaat om officiële merchandising, dan kan u die producten natuurlijk wel in uw winkel aanbieden of gebruiken als relatiegeschenk naar uw klanten. Let wel, er is momenten ook veel namaak in omloop. Ga dus enkel in zee met officiële verdelers van de Rode Duivels-artikelen. Daarnaast kan u in principe wel gebruik maken van de Belgische driekleur, al dan niet gecombineerd met een figuur van een voetbal of voetballer. En termen als ‘Duivels’ kunnen zeker ook.

Eerste wedstrijd op 12/6

Het Europees kampioenschap gaat van start op vrijdag 11 juni. Een dagje later zijn onze Rode Duivels al aan de beurt. Zij zijn ingedeeld in een poule met Rusland, Denemarken en Finland. Hierbij een overzicht van de wedstrijden:

12/6 - 21u
België-Rusland

17/6 - 18u
Denemarken-België

21/6 - 21u
Finland-België