LEZERSBRIEF: NOOD AAN BAKKERSGASTEN

Lezersbrief: Nood aan bakkersgasten

Lezersbrief: Nood aan bakkersgasten

Beste lezers,

Onze bakkers huilen
Onze bakkers zwoegen
Onze bakkers zitten met hun handen in het haar
Onze bakkers schreeuwen om hulp
Onze bakkers willen wel, maar krijgen het steeds moeilijker


Waarom? 

Hun zaak draait goed, dat is het probleem niet. Klanten vinden zeker hun weg naar de bakkerij. De oorzaak van vele tranen, wanhoop, ontmoediging, demotivatie zit hem in de zoektocht naar bakkersgasten. Helpende handen, daar is zo’n grote nood aan! Hoe kan dat in godsnaam voor één van de mooiste jobs ter wereld? Dagelijks prachtige, verse producten creëren en een glimlach op het gezicht van mensen toveren. Hoe kan je daar niet van houden? 

Bakkers zoeken helpende handen voor in de bakkerij, opleiding wordt bijzaak. Mensen die gemotiveerd zijn om te werken willen ze zelfs zelf opleiden.  AUB, zoek mee naar een oplossing, help mee bouwen aan de toekomst. Laat ons tonen wat de voordelen en positieve kanten van deze job zijn, laat mensen goesting krijgen om dit mooie vak te beoefenen. De nood is HOOG, de tijd is RIJP, onze toekomst staat onder DRUK

Er moet op korte termijn een oplossing komen, want de huidige situatie gaat niet enkel ten koste van de kwaliteit bij de artisanale bakker; bakkers zetten hun zaak ook vroeger dan gepland te koop. Het aantal bakkers zal veel sneller dalen dan in alle voorgaande jaren.  
 

Dagelijkse magie

Enkele van de vele voordelen van deze prachtige job:

  • Werken met natuurlijke, verse producten om dagelijks magie uit de oven te halen.
  • Je kan elke dag trots zijn om wat je verwezenlijkt hebt, je ziet direct resultaat van jouw werk. 
  • Een job met beweging, geen workouts meer nodig. De stappenteller zal geregeld piepen ‘aantal stappen zijn weer behaald’. 
  • Flexibele uren: elke bakkerij werkt op zijn manier, dus is er voor elk wat wils. Voor vroege vogels is ochtendwerk ideaal. Perfect te combineren met een gezinsleven: de kinderen kunnen ’s middags thuis eten, je kan de kinderen ’s avonds na school afhalen. De avondwerkers kunnen ’s morgens de ochtendrush managen en kinderen afzetten aan school. Je zoekt de perfect match met jouw werkgever.
  • Ideaal voor mensen die geen 9-5 job willen.
  • Een creatieve vogel? Dan kan je jouw ei zeker kwijt.
  • Weekendwerk hoort er vaak bij, maar tegen dat de zon goed en wel aan de horizon staat, kan je vaak terug naar huis om te genieten van het gezin, een fietstochtje, een leuke brunch, enz.
  • De job is veel ergonomischer geworden dan pakweg 15 jaar geleden. 
  •  …

Ik ben er zeker van dat jullie nog heel wat voordelen van het prachtige vak kunnen benoemen. Hopend op een positieve reactie en klaar om de handen uit de mouwen te steken, de koppen bij elkaar te steken, …

 

Met vriendelijke groeten,
Sharon Biebuyck - Bakkersdochter met een groot hart voor de stiel


Wat vind jij? 

Stuur een mailtje met jouw mening naar info@bakkersvlaanderen.be