NIEUWS

Wat maakt een tompoes als gebak zo speciaal?

Wat maakt tompoes als gebak zo speciaal? Is het dat krokante omhulsel, die overheerlijke banketbakkersroom of toch dat laagje glazuur. Wij onthullen alle geheimen achter dit gebak dat ook als glacéke, millefeuille en napoleon door het leven gaat.
Lees verder...

Wat is zuurdesembrood?

Wat is zuurdesembrood? We vertellen je graag wat meer over het unieke karakter, het ontstaan en de ingrediënten van dit brood. Tot slot bekijken we ook of het nu gezonder is dan klassiek brood of niet
Lees verder...

Op zoek naar de beste grondstoffen?

Jouw zoektocht naar de juiste leverancier begint hier! Via onze bedrijvenindex vind je snel en makkelijk een overzicht van alle leveranciers of andere externe dienstverleners. 
Lees verder...

Bakkerij St-Anna verkozen tot 'Beste Bakker van Vlaanderen'

Het Nieuwsblad en Bakkers Vlaanderen gingen samen met Nostalgie op zoek naar de Beste Bakker van elke gemeente en van Vlaanderen. Bakkerij Sint-Anna uit Zottegem werd verkozen tot Beste Bakker van Vlaanderen.   
Lees verder...

Dit verandert op vlak van betalen in 2021: 6 belangrijkste trends

Betalen blijft zich in een rap tempo ontwikkelen. In het e-book ‘Betaaltrends 2021’ analyseren de experts van CCV de toekomst van betaaltechnologieën. Zo ontdek je waarop je jouw bedrijf kan voorbereiden, dit jaar en daarna.
Lees verder...

Website trekt elke dag ruim 200 bezoekers

In 2020 werd de website van Bakkers Vlaanderen maar liefst 74.000 keer bezocht. Dat zijn gemiddeld 202 bezoekers per dag en is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2019; toen werd de website 38.000 gevonden. 
Lees verder...

Hebben werknemers recht op ‘vaccinatieverlof’?

Werknemers die worden opgeroepen om zich te vaccineren tijdens de werkuren, krijgen het recht om afwezig te zijn op het werk gedurende de tijd die nodig is.
Lees verder...

De afschaffing van forfaitaire regelingen worden uitgesteld tot 2027

De forfaitaire belastingregelingen zullen definitief worden afgeschaft vanaf 1 januari 2027. Instappen in de forfaitaire taxatie kan nog tot eind 2021.
Lees verder...

Vaccinatiecampagnes: impact op de werkvloer

De vaccinatiecampagnes zijn opgestart in ons land. De keuze om zich te laten vaccineren is volstrekt vrij. Je kan een werknemer dus niet verplichten om zich te laten vaccineren.
Lees verder...

Zwarte woudtaart: een donkere lekkernij

Zwarte woudtaart of Schwarzwälder kirsch is een typische Duitse taartenklassieker. Maar wat zijn de belangrijkste ingrediënten en waar moet je op letten?
Lees verder...