NIEUWS

Oproep deelname aan PulseBake: nieuw TETRA project HOGENT/UGent

HOGENT en Universiteit Gent dienen een nieuw TETRA-project PulseBake in. Dit project zal peulvruchten als beloftevolle ingrediënten onderzoeken in de graan- en bakkerijsector. We hopen u via deze weg warm te maken tot deelname aan dit 2-jarig project.
Lees verder...

Waarom is het eten van vezels zo belangrijk?

Bart Van Geluwe is buikchirurg. Houd zich dagelijks bezig met problemen en operaties in de buik. Onlangs verscheen zijn boek Achterwerk. Scan de QR-code en bekijk het interview.
Lees verder...

De Week van het Brood staat voor de deur!

“Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig”. Met deze slogan wordt van zaterdag 15 t.e.m. zondag 23 januari de Week van het Brood geïntroduceerd.
Lees verder...

Digitale infosessie 22/3: wat betekent kiezen voor bio?

Op 22 maart 2022 organiseert BioForum een digitale infosessie voor geïnteresseerde ambachtelijke bakkerijen. Wat betekent het om als bakker voor bio te kiezen? Wat kan er en wat niet? Je komt het allemaal te weten!
Lees verder...

4,1% minder brood verkocht door coronacrisis

In deze dalende broodmarkt wonnen de bakkers wel marktaandeel ten koste van DIS 1 en de buurtsupermarkt. De zelfstandige bakkers hebben nu 40% van de broodmarkt in handen en blijven veruit marktleider.
Lees verder...

Nieuw op 1 januari - Forfaitaire btw-regeling voor kleinhandel verdwijnt

Nieuwe zelfstandigen zullen vanaf 1 januari niet langer gebruik kunnen maken van de forfaitaire btw-regeling voor kleinhandel.
Lees verder...

Dit is nieuw voor jou als ondernemer in 2022

Zoals steeds treden er bij het begin van het jaar een reeks nieuwe regels in werking. We bundelen voor jou al deze nieuwigheden over de diverse domeinen van je bedrijfsbeleid heen. Sommige wijzigingen moeten wel nog officieel goedgekeurd worden.
Lees verder...

Bakkers Vlaanderen verhuist naar Bedrijvencentrum Waasland

Vanaf 1 januari 2022 neemt Bakkers Vlaanderen zijn intrek in het bedrijvencentrum Waasland. Eddy van Damme en Bart Ceulemans zullen instaan voor de dagelijkse leiding van de federatie.
Lees verder...

Het Nieuwsblad en Bakkers Vlaanderen gaan op zoek naar de Beste Bakker van Vlaanderen 2022

Na de succesvolle editie van vorig jaar gaat Het Nieuwsblad opnieuw op zoek naar de Beste Bakker van Vlaanderen. Via de gratis app van Het Nieuwsblad kan iedere Vlaming vanaf 24/1 t.e.m. 6/2 stemmen op zijn of haar favoriete bakker.
Lees verder...

Nieuwe gegevens forfait bakkers voor inkomstenjaar 2022

Algemene trend is de stijging tot forse stijging van de grondstofprijzen over gans de lijn in beide forfaits. Er werd ook duidelijk rekening gehouden met de stijging van de verkoopprijzen van bakkerijproducten.
Lees verder...