BROODPUDDING MET APPEL: HOE MAAK JE HET?

Broodpudding met appel: hoe maak je het?

Broodpudding met appel: hoe maak je het?

Broodpudding met appel is een creatieve én lekkere oplossing voor jouw oud brood. In deze blog beschrijven we wat het precies is, welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je te werk gaat om broodpudding te maken.

 

Wat is broodpudding?

 

Heb je nog wat oud brood liggen waar je de voorbije dagen niet aan bent toegekomen? Gooi het niet weg! Broodpudding is namelijk de ideale oplossing. Het is al sinds de Middeleeuwen een typische lekkernij in de Lage Landen en het bevat doorgaans broodresten, stukjes fruit, eieren en suiker.

 

Wat zijn de ingrediënten van broodpudding met appel?

 

  • Voldoende broodresten (350 gram)
  • Lichtbruine suiker (70 gram)
  • 3 eieren
  • 2 tot 3 appels
  • Gedroogde veenbessen (eventueel)
  • Walnoten (eventueel)
  • Melk (0,5 liter)
  • Vanille (1 liter)
  • Kaneel (1 liter)

 

Hoe ga je te werk?

 

  1. Begin met je oven voor te verwarmen op 180 °C.
  2. Snij je broodresten in stukjes. Tip: laat de korsten eraan, die zijn lekker!
  3. Schil je appels in kleine blokjes van een vierkante centimeter.
  4. Breek eieren in een kom.
  5. Doe er de melk, suiker, vanille en kaneel bij en meng het geheel.
  6. Voeg de broodresten, de stukjes appel en eventueel veenbessen of walnoten toe, meng alles en laat het geheel trekken.
  7. Neem een cakebakvorm, vet die in met boter en giet het mengsel erin.
  8. Bak het geheel gedurende 45 tot 50 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  9. Smakelijk!

 

Vind nu een warme bakker in jouw buurt!

 

Bak je niet graag zelf en wil je ambachtelijke broodpudding kopen? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker in jouw buurt.

Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.