5 MAKKELIJKE RECEPTEN MET BROOD

5 makkelijke recepten met brood

5 makkelijke recepten met brood

Het gebeurt weleens dat je brood net iets te lang hebt laten liggen en het niet meer zo zacht is. Om te vermijden dat je het moet wegsmijten, geven we jou in deze blog enkele recepten met brood: van wentelteefjes en broodcroutons tot panpizza!

 

1.Wentelteefjes

Wentelteefjes zijn erg makkelijk te maken. Zo hoef je enkel een diep bord te nemen, wat eieren erin te breken en vervolgens met een garde of vork melk en suiker toe te voegen aan het eimengsel. Daarna dompel je broodsneden onder in het eimengsel en bak je ze in een hete pan. Ideaal als ontbijt of lunch.

Wentelteefjes

 

2.Panpizza

Is jouw brood meer hard dan zacht? Dan is het eigenlijk in de perfecte staat om te dienen als pizzabodem. Zo kan je lekkere miniatuurversies maken van pizza’s. Denk bijvoorbeeld maar aan minipizza’s met paprika en salami. Al staat het beleg jou natuurlijk vrij!

Panpizza

 

3.Broodchips

Wist je dat je van hard brood zelfs chips kan maken? Je hoeft gewoon de korsten van de broodsneden te verwijderen en er driehoeken uitsnijden. Deze brooddriehoekjes frituur je vervolgens tot ze mooi goudbruin worden. Daarna kan je ze op smaak brengen met kruiden, ze onderdompelen in een lekkere guacamole of besmeren met een spread.

Broodchips

 

4.Toast

Hier hoeven we niet veel meer over te vertellen. Toast is een klassieke oplossing voor brood dat een tikkeltje te lang op de plank heeft gelegen. De variaties en mogelijkheden van toast zijn dan ook haast eindeloos. Zo kan je het beleggen met kaas, ham en zelfs chocolade en aardbeien.

Toast

 

5.Broodcroutons

Broodcroutons geven je soep een extra knapperige dimensie. Eerst hoor je een sneetje brood te bestrijken met een dun laagje olijfolie. Snij de broodsnee vervolgens in stukjes en bak ze in een droge pan knapperig bruin. Tenslotte hoef je de croutons enkel in je soep te mengen.

Broodcroutons

 

Vind nu een warme bakker in jouw buurt!

Wil je graag een brood kopen? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker in jouw buurt.

Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.