CREATIEF ONTBIJT: ENKELE IDEEëN OM JE DAG LEUK TE STARTEN!

Creatief ontbijt: enkele ideeën om je dag leuk te starten!

Creatief ontbijt: enkele ideeën om je dag leuk te starten!

Met een creatief ontbijt kan jouw dag eigenlijk al niet meer stuk. In deze blog stellen we enkele gerechten met brood als hoofdingrediënt voor. Denk bijvoorbeeld maar aan toast, wentelteefjes, broodsalade en broodwraps.

 

1. Toast

 

Wat is er beter dan klaarwakker te worden met de geur van toast? Toast is – zoals de naam al doet uitschijnen – gewoon een snee brood dat geroosterd is in een broodrooster. Al gebruiken sommige mensen er ook een oven voor.

Toast maak je bij voorkeur van brood dat enkele dagen oud is. Het is namelijk de ideale manier om je oud brood weer op smaak te brengen en krokant te maken. Zo hoef je het niet weg te smijten én maak je er plots een lekkernij van.

 

2. Wentelteefjes

 

Voor wie nog nooit van wentelteefjes heeft gehoord, klinkt ‘verloren brood’, ‘gewonnen brood’ of zelfs ‘french toast’ vast iets bekender in de oren. In dit gerecht dompel je sneetjes brood even onder in een bord met een mengsel van melk, suiker en eigeel.

Nadat je de boterham even hebt laten weken, bak je ‘m in de pan, iedere zijde zo’n tweetal minuten. Om het geheel op smaak te brengen, strooi je er tenslotte bloemsuiker of kaneel over. Ook kan je er confituur op smeren.

 

3. Broodsalade

 

Heb je graag een uitgebreid, gevarieerd ontbijt dat vooral héél gezond is? Dan kan je gaan voor panzanella oftewel Italiaanse broodsalade. In dit saladegerecht dienen blokjes brood als het hoofdingrediënt, waar je vervolgens stukjes tomaten, rode ui, ansjovis, paprika en olijven aan toevoegt. Een dag gezond begonnen, is al half gewonnen.

 

4. Broodwraps

 

Wraps worden normaliter gemaakt van een dun laagje deeg, maar je kan er evengoed brood voor gebruiken. Wel moet je dan eerst de sneden brood wat platter maken met een deegrol. Daarna bestrijk je de sneden met smeerkaas en strooi je er bijvoorbeeld rucola en worteljulienne in de lengte overheen. Je hoeft dan enkel nog de snede op te rollen en de broodwrap schuin doormidden te snijden. Smakelijk!

 

Vind nu een warme bakker in je buurt!

 

Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.