DE HUIDIGE ENERGIEPRIJZEN ZIJN ONHOUDBAAR

De huidige energieprijzen zijn onhoudbaar

De huidige energieprijzen zijn onhoudbaar

Onze bakkers worden momenteel verpletterd door een torenhoge energiefactuur. Dat blijkt uit een een Bakkers Vlaanderen-bevraging waaraan 186 bedrijven deelnamen. 41% zag zijn energiefactuur al minstens verdubbelen tot verdrievoudingen.Om rendabel te blijven, moeten de gasprijzen naar beneden. Voorzitter Eddy van Damme zette het Bakkers Vlaanderen-standpunt de laatste weken via verschillende mediakanalen kracht bij, zo onder meer in het VRT-journaal en in het nieuws op TV-Oost. 

 

Bakkers slaan alarm over gasprijs: "We vrezen elke dag te moeten stoppen omdat de factuur niet te betalen wordt" | VRT NWS: nieuws

https://vrtnws.be/p.ow3GXEDZ53O

 

Startende bakker in Lokeren moet al meteen besparen op zijn onkosten

Als er niet snel wordt ingegrepen, dan zijn over enkele jaren de ambachtelijke bakkers uit het straatbeeld verdwenen. Dat vreest de sectorfederatie Bakkers Vlaanderen. De sector heeft heel zwaar te lijden heeft onder de stijgende energie- en grondstofprijzen. Volgens de federatie heeft nu al 8 op de 10 bakkers problemen met de facturen. Niet gemakkelijk dus om in dergelijke omstandigheden van start te gaan, zoals een bakker in Lokeren. 

Steeds meer bakkers vragen hulp door stijgende gasprijzen

De artisanale bakkers vragen steun van de overheid om hun gasfacturen betaalbaar te houden. Omdat de meeste broodovens op gas werken, lopen de energiekosten voor bakkers erg hoog op, tot duizenden euro’s per maand. Bovendien zijn ook de prijzen van de grondstoffen als graan en zuivelproducten het afgelopen jaar sterk gestegen.

Steeds meer bakkers vragen hulp door stijgende gasprijzen (Ekeren) | Gazet van Antwerpen (gva.be)