ESSENENBROOD: HET BUITENBEENTJE ONDER DE BRODEN!

Essenenbrood: het buitenbeentje onder de broden!

Essenenbrood: het buitenbeentje onder de broden!

Essenenbrood is erg populair bij al wie houdt van rauw voedsel. In deze blog lees je meer over de oorsprong van essenenbrood, de manier waarop het brood tot stand komt en wat de voordelen ervan zijn op jouw gezondheid.

 

Essenenbrood: wat is dat precies?

 

Ben je een liefhebber van rauw voedsel? Dan heb je mogelijk al eens een ongekookt of slechts licht gebakken essenbrood gegeten. Deze broodsoort is erg primitief, want het werd – naar verluidt – al geproduceerd door de Essenen. 
Deze Joodse religieuze groep was actief tussen de 2de eeuw voor Christus en de eerste eeuw na Christus. Zij worden aanzien als de bedenkers het fundamentele recept van essenenbrood, alsook de techniek om het te vervaardigen.

 

Hoe wordt essenenbrood gemaakt?

 

Essenenbrood wordt gemaakt van gekiemde granen zoals rogge, tarwe en spelt. Het wordt gebakken bij zeer lage temperaturen om zo een maximale voedingswaarde te garanderen. Een warme bakker brengt het brood bovendien vaak extra op smaak door er gedroogde vruchten en zaden aan toe te voegen. 

 

Wat zijn de voordelen van essenenbrood?

 

Volgens de voorstanders van rauw voedsel bevat essenenbrood door de kiemen en de lage baktemperatuur het maximaal mogelijke vitaminegehalte. Verder breken de kiemen mogelijk ook de lectinen en andere stoffen waar mensen gevoelig of allergisch aan kunnen zijn.

 

Koop nu een essenenbrood bij een warme bakker in je buurt!

 

Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.