GEZOND GEBAK: SMUL VAN DEZE GEZONDE LEKKERNIJEN!

Gezond gebak: smul van deze gezonde lekkernijen!

Gezond gebak: smul van deze gezonde lekkernijen!

Gezond gebak? Ja hoor, die combinatie van woorden is perfect mogelijk. Er zijn namelijk steeds meer bakkers die de gezondheidstrend volgen en gezondere ingrediënten verzinnen om in hun gebak en taart te verwerken. Lees er hier meer over!

 

1. Minder suiker

De grootste boosdoener in gebak is ongetwijfeld suiker. De meeste recepten voor taart en gebak vragen immers een grote hoeveelheid aan suiker om zo een zoete smaak te garanderen. Toch bestaan er ook alternatieven voor suiker die evengoed zoet smaken.

Stel dat er voor een bepaald gebak zo’n 250 ml suiker nodig is, kan er bijvoorbeeld een gelijke hoeveelheid ongezoete appelmoes genomen worden. Ook puur vanille-extract kan behoorlijk zoet smaken. Zo volstaat het vaak al om 2 eetlepels suiker te vervangen met een halve theelepel vanille-extract.

Tenslotte heb je ook nog gedroogd fruit, dat nog veel fructose en glucose bevat, maar wel met meer vezels en micronutriënten. Een goed voorbeeld van het gebruik van gedroogd fruit in gebak zijn dadels.

 

2. Minder bloem

Taart en gebak worden gemaakt van bloem en dat is minder gezond dan je zou denken. Zo bevat bloem snelle kookhydraten, maar verder niet zoveel nuttige voedingsstoffen. Daarom is bloem te vervangen door bijvoorbeeld volkoren meelsoorten, zoals bijvoorbeeld volkorenmeel, speltmeel of notenmeel.

 

3. Minder vet

Vet zorgt ervoor dat jouw gebak een caloriebommetje kan worden. Daarom vervangen sommige bakkers olie en boter door bijvoorbeeld een vergelijkbare hoeveelheid geprakte banaan, geweekte chiazaden en avocado.

 

4. Groenten

En waarom geen groenten in gebak? Groenten zorgen voor meer vezels en vitaminen. Toegegeven: je ziet het niet vaak, maar daarom is het niet minder lekker. Het hoeft zelfs niet per definitie een hartig gebak te zijn.

Zo vind je bij sommige bakkers chocoladetaart met bietjes, kruidkoek met pompoen, brownies met zwarte bonen en courgettecake.

 

Gezond gebak kopen? Vind nu een warme bakker in jouw buurt!

Wil je graag gezond gebak kopen? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker in jouw buurt.

Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.