IS BROOD VEGAN?

Is brood vegan?

Is brood vegan?

Is brood vegan of niet? Die vraag wordt wel vaker gesteld. En eigenlijk is er geen sluitend antwoord op, want het is afhankelijk van het type brood. In deze blog gaan we dieper in op de mogelijke dierlijke ingrediënten van brood.

 

Het ene brood is het andere niet

 

Om te antwoorden op jouw vraag of brood veganistisch is of niet: dat is compleet afhankelijk van het brood dat je koopt. Als veganist is het daarom verstandig om aan je warme bakker specifiek een veganistisch brood te vragen.

Tegenwoordig maken veganistische broden steeds vaker deel uit van het assortiment van ambachtelijke bakkers. Als veganist hoef je dus zeker niet te stoppen met eten van brood, want het is een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding.

 

Mogelijke dierlijke ingrediënten

 

Als jij je niet informeert over de bestanddelen van een brood bestaat de kans dat je zondigt tegen je veganistische levensstijl. Een gewoon brood wordt immers mogelijk gemaakt met ingrediënten van dierlijke oorsprong. Denk bijvoorbeeld maar aan melk, boter, kwark en ei.

De gouden regel is dus om even te checken bij je warme bakker. Hij vertelt jou graag welke dierlijke ingrediënten hij al dan niet gebruikt.

 

Vind nu een warme bakker in jouw buurt!

 

Wil je graag brood kopen? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker in jouw buurt.

Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.