IS KOKOSBROOD GEZOND?

Is kokosbrood gezond?

Is kokosbrood gezond?

Is kokosbrood gezond of niet? En is het eigenlijk wel een brood? We geven jou alvast een tip: de naam is misleidend. Lees nu onze blog voor alle informatie rond kokosbrood. Denk maar aan de ingrediënten, de kleur en variaties.

 

Wat is kokosbrood?

Hoewel de naam anders doet uitschijnen, is kokosbrood geen brood, maar een broodbeleg. Het hoofdbestanddeel is kokos en de overige ingrediënten zijn meestal tarwezetmeel, suiker, gelatine, zout en glucose. Doorgaans is de kleur van het beleg wit en smaakt het naar kokos, al zijn er ook gele, roze en zelfs bruine variaties bij je warme bakker te vinden.

Kokosbrood wordt gemaakt door suiker te smelten, waarna er tarwezetmeel, gemalen kokos en geleermiddel aan toegevoegd worden. Vervolgens wordt het geheel gekoeld en in plakken gesneden.

 

Is kokosbrood gezond of niet?

Hoewel kokosbrood rijk is aan vezels, bevat het ook veel suiker en verzadigd vet. Het is dus net als choco eerder bedoeld als een toetje bij je ontbijt of middagmaal. Opteer dus eerst maar voor gezonder beleg, waarna je de maaltijd kan afsluiten met kokosbrood.

 

Kokosbrood kopen? Vind nu een warme bakker in je buurt!

Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.