VOORAL DOOR STIJGENDE GRONDSTOFPRIJZEN STIJGT DE BROODPRIJS

Vooral door stijgende grondstofprijzen stijgt de broodprijs

Vooral door stijgende grondstofprijzen stijgt de broodprijs

De economische commissie van Bakkers Vlaanderen heeft opnieuw de broodprijs berekend. In de tabel hieronder zijn de belangrijkste kostprijselementen van een brood opgenomen (zoals grondstoffen, energie, lonen enz.) Elk kostenonderdeel weegt mee in de verkoopprijs van een brood, volgens een gewogen gemiddelde:

  • Algemene kosten: 24,80%
  • Energie: 7,33%
  • Grondstoffen: 25,60%
  • Verkoopslonen: 23,95%
  • Productielonen: 18,32%

A

Blog afbeelding
Wil je graag al onze artikels lezen?
Lid worden van Bakkers Vlaanderen is een slimme keuze voor zelfstandige ambachtelijke  bakkers, banketbakkers, chocolatiers en ijsbereiders! Je krijgt toegang tot alle artikelen op onze website en bovendien geniet je van uitzonderlijke ledenvoordelen.