WAT IS EEN BRIOCHEBROOD?

Wat is een briochebrood?

Wat is een briochebrood?

Briochebrood is het perfecte ontbijt voor wie zin heeft om eens een zoetere, luchtigere boterham te eten. In deze blog lees je meer over de oorsprong, de ingrediënten en de mogelijkheden van deze zoete en zachte lekkernij.

 

Briochebrood: een zachte en zoete lekkernij!

 

Wie ooit op reis is geweest in Frankrijk en er heeft ontbeten, heeft mogelijk al eens genoten van de heerlijke zoete smaak van briochebrood. Dit zachte, luchtige wittebrood is namelijk bedacht door de Fransen.

Wegens de lichte, luchtige structuur wordt er zelfs beweerd dat briochebrood eigenlijk helemaal geen brood is, maar een cake. De smaak kan je dan ook beschrijven als zoet, ietwat vochtig en boterachtig.

 

Hoe wordt briochebrood gemaakt?

 

Het grote verschil met een gewoon wit brood is dat de warme bakker in briochebrood meer gebruikmaakt van eieren, suiker en roomboter. Om het brood meer smaak te geven, wordt er ook vaak vanille aan toegevoegd.

Ook qua uitzicht is het een beetje anders dan een gewoon brood. Zo herken je een briochebrood aan de grote bol met daarop een kleiner bolletje, al kan het ook andere vormen aannemen. De kleur is meestal wit tot lichtgeel.

 

Hoe eet je briochebrood het best?

 

Je kan briochebrood eten als een dagelijkse boterham met beleg, maar je kan het eveneens roosteren of er bijvoorbeeld wentelteefjes van maken. Ook wordt het vaak geserveerd in combinatie met foie gras.

 

Koop nu een briochebrood bij een warme bakker in je buurt!

 

Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.