WAT VOOR BROOD MAG EEN BABY ETEN?

Wat voor brood mag een baby eten?

Wat voor brood mag een baby eten?

Wat voor brood mag een baby eten? Wanneer begin je er best mee? Waarom is brood gezond voor je baby? En is het een goed idee om er iets op te smeren? In onze blog kom je alle antwoorden op deze vragen te weten.

 

Vanaf wanneer mag een baby brood eten?

 

Alvast niet gedurende de eerste maanden, want dan drinkt je baby enkel melk. Het spijsverteringskanaal kan nog niets anders verdragen. Eens je kind 4 à 6 maanden oud is, kan je wel proberen het de eerste hapjes vaste voeding te geven. Zo kan je baby wennen aan iets anders dan melk. Ook worden de mondspieren getraind.

Toegegeven: de richtlijn van 4 à 6 maand is vrij vaag. Hoe weet je nu of jouw kind klaar is voor vast voedsel? Wel, omdat een baby sporadisch smakgeluiden zal maken. Vooral wanneer jij iets lekkers aan het eten bent.

 

Welk soort brood is het meest geschikt?

 

Vaak beginnen ouders met een groente- of fruitpap, maar ook een klein stukje brood zonder de korst kan perfect als eerste hapje. Het kind kan er probleemloos op sabbelen, ook al heeft het nog geen tanden.

Omdat er in brood vezels zitten en de darmen van het kind er nog aan moeten wennen, kies je beter niet voor volkerenbrood. Lichtbruin brood is het meest geschikt. Het bevat minder vezels dan volkorenbrood, maar het is gezonder dan wit brood.

 

Waarom is brood gezond voor je baby?

 

Brood zit boordevol vezels, granen, koolhydraten, eiwitten, jodium, ijzer en vitamine B. Die voedingswaarden zijn een gezonde energiebron. Bovendien heeft je kind ze nodig voor een gezonde spijsvertering en om zich verder te ontwikkelen.

 

Welk beleg gebruik je het best?

 

Je smeert het best boter op het brood. Niet alleen kan het kind dan makkelijker het brood doorslikken, maar ook bevat boter goede vetten en vitamine A, D en E. Volgens onderzoek is margarine de beste keuze voor je baby.

 

Vind nu een warme bakker in jouw buurt!

 

Wil je graag brood kopen voor je baby? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker in jouw buurt.

Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.