OIRA BAKKERS, WAT ZIJN JOUW VOORDELEN?

OiRA Bakkers, wat zijn jouw voordelen?

OiRA Bakkers, wat zijn jouw voordelen?

Preventieve aandacht voor veiligheid en gezondheid is essentieel in een duurzaam bedrijfsproces. Inzetten op risicoanalyse en -beperking en een goed, up-to-date plan van aanpak hebben is wettelijk verplicht. De tool werd ontwikkeld voor en door de bakkerijsector en is dan ook volledig aangepast aan de uitdagingen eigen aan de sector.

 

6 redenen om met OiRA Bakkers aan de slag te gaan! 

  1. De bescherming van uw medewerkers en uzelf tegen ongevallen en beroepsziekten groeit. Op korte en op lange termijn.
  2. Minder afwezigheden zorgen voor meer productiviteit, voor het beter respecteren van deadlines en voor lagere verzekeringspremies. Kortom: voor een financieel gezondere onderneming.
  3. Betrek uw medewerkers positief en constructief bij de risicoanalyse en de acties die hieruit volgen. Zo bouwt u een sterke reputatie op als werkgever en als bedrijf, en vergroot de collegialiteit.
  4. Toch een ongeval? U vermijdt extra kosten zoals boetes of schadeclaims, en u  hebt een sterker dossier bij de  verzekering.
  5. U bent altijd voorbereid op een bezoek van de inspectie voor Toezicht op het Welzijn op het Werk.
  6. U gaat met kennis van zaken in dialoog met de  externe preventieadviseur. Daarnaast geniet u maximaal van de verplichte aansluiting bij een externe preventiedienst.

 

Tool is gratis! 

Daarom ontwikkelde de bakkerssector samen met de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg OiRA Bakkers. Deze gebruiksvriendelijke, oplossingsgerichte en gratis tool neemt gebruikers stap-voor-stap mee in de analyse, het plannen, uitvoeren en evalueren van acties. Hoog tijd dus om met OiRA Bakkers aan de slag te gaan.

U vindt de tool OiRA Bakkers op www.uwrisicoanalyse.be

Meer weten? Lees de infofiche: ‘OiRA, Waarom en hoe?’