PODCASTS

Podcasts

Podcasts

We leven in een tijdperk waarin er eindeloze mogelijkheden zijn om kennis en inspiratie op te doen. Een van de meest toegankelijke en boeiende manieren om nieuwe ideeën op te doen en bij te blijven in de wereld van het bakken, is door middel van podcasts.

Podcasts bieden je de kans om te luisteren naar experts in jouw vakgebied, te leren van hun ervaringen en te ontdekken wat hen drijft. Of het nu gaat om het leren van nieuwe technieken, het verkrijgen van inzicht in de zakelijke kant van het runnen van een bakkerij, of simpelweg het horen van boeiende verhalen uit de wereld van het bakken, er is altijd wel een podcast die bij jou past.

Maar het luisteren naar podcasts biedt meer dan alleen kennis en inspiratie. Het kan ook helpen om jouw creativiteit te stimuleren en nieuwe ideeën te ontdekken. Bovendien kan het luisteren naar podcasts een vorm van ontspanning zijn, die jouw geest tot rust brengt en nieuwe energie geeft voor jouw bakwerk.

 

Duurzaam ondernemen

De Standaard: Hoe brood en zijn prijs ons leven bepalen

Wat met startfinanciering

In de podcastreeks "Oh, zit dat zo?!" beantwoorden experts van de Unizo Ondernemerslijn een reeks prangende ondernemersvragen, beknopt en toegankelijk, in hooguit een 5-tal minuten. Elke week lanceren ze een nieuwe aflevering.

Preheated Baking Podcast

Preheated is een Engelstalige podcast waarin twee vriendinnen, Andrea Ballard en Stefin Kohn, praten over hun liefde voor bakken en hun ervaringen met verschillende recepten. De podcast heeft verschillende segmenten, waaronder een segment waarin ze bakboeken bespreken en een segment waarin ze luisteraarsvragen beantwoorden.

LUISTERBROODJES

Ook over brood zijn er heel wat interessante podcasts te vinden. Zo verzamelde het Bakkerijmuseum hun favorietjes voor jullie in een Spotify-playlist! Je hoort onder ander professor Peter Scholliers vertellen over wit brood en bruin brood, en hoe dit bepaalde tot welke sociale klasse je behoorde. Of luister naar Karl de Smedt, de bibliothecaris van de enige zuurdesembibliotheek ter wereld!

En alles beweegt van VDAB

Ben je van plan om personeel in dienst te nemen? Dan is de podcast En alles beweegt van VDAB iets voor jou. In deze reeks komen verschillende Vlaamse CEO en HR-managers aan het woord. Ze vertellen hoe ze hun onderneming en medewerkers in beweging houden. Het gaat onder meer over opleiden, de juiste persoon op de juiste plek en over het algemeen werkgeluk van je medewerkers.

FLOUR HOUR

Een Engelstalige podcast met gesprekken tussen twee professionele bakkers over alle aspecten van bakken, van technieken en recepten tot de zakelijke kant van het runnen van een bakkerij.

THE SLOW MELT

Dit is een Engelstalige podcast die zich richt op de wereld van chocolade, inclusief het gebruik van chocolade in bakken en desserts. Het biedt ook inzichten in de geschiedenis en cultuur van chocolade.

BAKKERSPRAAT

In bakkerspraat bespreekt docent Jeroen Smit met diverse vakmensen over alles wat er met brood te maken heeft. Deze podcast is gemaakt voor studenten van het ROC van Amsterdam en alle andere fanaten die iets over brood willen leren.