CRACKERS OF BROOD: WAT IS DE GEZONDERE OPTIE?

Crackers of brood: wat is de gezondere optie?

Crackers of brood: wat is de gezondere optie?

Crackers of brood: voor velen die wat kilo’s willen verliezen is het een belangrijke levensvraag. De ene zweert bij boterhammen, terwijl de andere beweert dat crackers gezonder zijn. In deze blog lees je daarom meer over het aantal calorieën, vezels en zout die boterhammen en crackers bevatten. Zo weet je direct welke optie jou het meeste energie geeft.

 

1. Calorieën

 

Een sneetje volkorenbrood bevat ongeveer dubbel zoveel calorieën dan een cracker. Zo zitten er ongeveer 80 calorieën in een boterham en 30 à 40 in een cracker. Wil dat zeggen dat crackers gezonder zijn? Neen, want om hetzelfde verzadigingsgevoel te krijgen, eet je verhoudingsgewijs meer crackers.

 

2. Vezels

 

Vezels zijn erg belangrijk voor je gezondheid. Ze dragen immers bij aan een goede spijsvertering en zorgen voor een verzadigd gevoel na het eten. Ook verminderen ze zelfs het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2.

Wie een gezonde dagelijkse dosis vezels wil, hoort een volkorenbrood te kopen. In een volkorenbrood wordt namelijk de graankorrel in zijn geheel vermalen, waardoor het zeer rijk is aan vezels.

Er zijn ook volkorencrackers op de markt, maar uit onderzoek blijkt dat crackers van sommige merken voor een behoorlijk deel bestaan uit bloem. Met andere woorden: geen volkoren en minder vezels.

 

3. Jodium

 

Jodium is een belangrijk spoorelement dat je nodig hebt voor een goede werking van de schildklier. Het komt echter bijzonder weinig voor in voeding. Ook crackers bevatten te weinig jodium. In bakkerszout zit daarentegen wél jodium.

Eet je nooit brood, maar altijd crackers? Wel, dan kan je weleens te kampen krijgen met een tekort aan jodium.

 

Koop nu een brood bij een warme bakker in je buurt!

 

Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.