ROZIJNENBROOD GEZOND? MAAR NATUURLIJK!

Rozijnenbrood gezond? Maar natuurlijk!

Rozijnenbrood gezond? Maar natuurlijk!

Ben je een liefhebber van deze lekkernij vol rozijnen, maar vraag jij je af of rozijnenbrood gezond is? In deze blog kom je alvast te weten uit wat rozijnenbrood bestaat, wat het verschil is met gewoon brood en of het daadwerkelijk goed voor je is of niet.

 

Wat is een rozijnenbrood?

 

Een rozijnenbrood zit boordevol lekkere rozijnen. Het gebeurt zelden dat mensen een rozijnenbrood gebruiken als hun dagelijks brood. Het kost ietsje meer en wordt aanzien als een luxe-variant van gewoon brood.

Tot de ingrediënten van een rozijnenbrood behoren vaak bloem, boter, zout, gist, eieren, suiker, melk en natuurlijk ook rozijnen. Hoe meer van die laatste, hoe beter!

 

Is er een verschil met een gewoon brood?

 

Wie ooit al eens van een rozijnenbrood heeft geproefd, weet dat het toch lichtjes anders smaakt dan een gewoon brood. En dan hebben we het niet alleen over de rozijnen. Zo is het deeg van rozijnenbrood namelijk een beetje zoeter, vetter en smaakvoller dan dat van gewoon brood.

 

Is rozijnenbrood gezond?

 

Doorgaans bestaat een rozijnenbrood voor zo’n 83 % uit koolhydraten, 5 % uit vetten en 12 % uit vetten. Het is daarom gezonder dan een boterham met een flinke laag choco. Wie op dieet is, eet rozijnenbrood toch best niet iedere ochtend of lunch. Maak er gewoon een leuk extraatje van in het weekend!

 

Koop nu een rozijnenbrood bij een warme bakker in je buurt!

 

Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.