NIEUWS

Coronapremie: 31 maart 2022 wordt uiterste datum van aflevering

De datum van uiterlijke aflevering van de coronapremie, werd opgeschoven. De coronapremie, onder de vorm van consumptiecheques, moet uiterlijk 31 maart 2022 in handen van de werknemer zijn.
Lees verder...

Lonen arbeiders geïndexeerd met 3,22% vanaf 1 januari 2022

Op 1 januari 2022 komt er voor de voedingsnijverheid een loonsverhoging van sectorale minimumlonen en reële lonen van 7 cent. Voor de kleine bakkerijen werd afgesproken deze verhoging te beperken tot 6 cent. 
Lees verder...

Nieuwe teststrategie: Wanneer moet jij of je werknemer zich laten testen?

De teststrategie werd al enkele keren aangepast. Op 1 december kwam er een nieuwe update. Hoe zit het nu? Wanneer moet jij jezelf laten testen of wanneer moet je werknemer zich laten testen? Er zijn drie situaties waarin je getest moet worden.
Lees verder...

Loon & Quarantaine

Mijn medewerker is niet ziek, maar zit in quarantaine voor zichzelf of voor een gezinslid. Wat zijn je opties als werkgever?
Lees verder...

Verplicht attest voor niet-telewerkers

In de strijd tegen het coronavirus heeft de regering telewerk opnieuw verplicht. Download daarom ons document voor essentiële verplaatsingen en telewerk.
Lees verder...

Registratietool telewerk is online

Sinds 20 november moet je terug verplicht telewerk toepassen in je bedrijf. Daarnaast moet je als werkgever ook de registratietool terug invullen. De tool staat inmiddels online. Wat moet je concreet doen?
Lees verder...

Marktonderzoek notenteelt

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek is bezig met een grondig marktonderzoek rond de notenteelt in Vlaanderen. De resultaten van deze marktstudie zullen worden gebruikt om de notenteelt in Vlaanderen verder uit te bouwen.
Lees verder...

Julien Limbach van Antwerpse Gelato Giuliano beste ijsbereider van België

Julien Limbach van Gelato Giuliano uit Antwerpen kroonde zich maandag 22/11 tot de nieuwe Belgisch Kampioen Ijsbereider. Hij won de Carpigiani Gelato Festival Challenge met zijn ijs van eekhoorntjesbrood, zwarte olijven en pistachenootjes.
Lees verder...

Hoe overtuig je je medewerkers om zich te laten vaccineren ? 7 bruikbare tips

Misschien maak je je ook zorgen over personeel dat zich niet wil laten inenten? En wil je ook helpen om je nog niet-gevaccineerde medewerkers te overtuigen van het belang van de vaccinatie? Deze tips kunnen je hierbij van dienst zijn.
Lees verder...

Hoe kan ik veilig ondernemen?

Hoe kan ik mijn personeel veilig tewerk stellen? Mag ik de temperatuur van mijn medewerkers checken of hem of haar vragen een negatieve coronatest voor te leggen? Ontdek hieronder het antwoord op deze vragen en zoveel meer! 
Lees verder...