NIEUWS

Website trekt elke dag ruim 200 bezoekers

In 2020 werd de website van Bakkers Vlaanderen maar liefst 74.000 keer bezocht. Dat zijn gemiddeld 202 bezoekers per dag en is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2019; toen werd de website 38.000 gevonden. 
Lees verder...

Hebben werknemers recht op ‘vaccinatieverlof’?

Werknemers die worden opgeroepen om zich te vaccineren tijdens de werkuren, krijgen het recht om afwezig te zijn op het werk gedurende de tijd die nodig is.
Lees verder...

De afschaffing van forfaitaire regelingen worden uitgesteld tot 2027

De forfaitaire belastingregelingen zullen definitief worden afgeschaft vanaf 1 januari 2027. Instappen in de forfaitaire taxatie kan nog tot eind 2021.
Lees verder...

Vaccinatiecampagnes: impact op de werkvloer

De vaccinatiecampagnes zijn opgestart in ons land. De keuze om zich te laten vaccineren is volstrekt vrij. Je kan een werknemer dus niet verplichten om zich te laten vaccineren.
Lees verder...

Zwarte woudtaart: een donkere lekkernij

Zwarte woudtaart of Schwarzwälder kirsch is een typische Duitse taartenklassieker. Maar wat zijn de belangrijkste ingrediënten en waar moet je op letten?
Lees verder...

Wat is een appelflap eigenlijk?

De legendarische appelflap is een van de meest geliefde gebakjes bij de bakker. Maar wat is een appelflap eigenlijk?
Lees verder...

Spent Grain Food Oproep deelname begeleidingsgroep

Bent u geïnteresseerd om draf aan te bieden, draf te drogen of draf tot voedingsproducten te verwerken, ondersteun dan het onderzoek door deel te nemen aan de begeleidingsgroep van dit 2 jaar durende TETRA project.
Lees verder...

OPINIE: Voor ons krijgen alle bakkers de titel van 'Beste Bakker van Vlaanderen'

We krijgen heel wat reacties binnen rond de verkiezing van de “Beste Bakkers van Vlaanderen”, vele hartverwarmende maar ook van enkele teleurgestelde bakkers. Daarom kroop directeur Bruno Kuylen in zijn pen.
Lees verder...

Lonen arbeiders aangepast op 1 januari 2021

Naar jaarlijkse gewoonte worden op 1 januari de lonen van de werknemers ressorterend onder PC 118 en dus ook PC 118.03 verhoogd met de indexaanpassing. De barema en werkelijk betaalde lonen worden verhoogd met 1,00%.
Lees verder...

Wie wordt de Beste Bakker van Vlaanderen?

Het Nieuwsblad en Bakkers Vlaanderen gaan op zoek naar De Beste Bakker van iedere gemeente en van Vlaanderen. Stemmen kan van 23 januari t.e.m. 7 februari 2021. Zaterdag 13 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.
Lees verder...