NIEUWS

Transparante zakken vanaf 1 januari 2023 verplicht

Vanaf 1 januari 2023 moeten bedrijven verplicht overschakelen op transparante zakken voor hun restafval. Zo kunnen de inzamelaars makkelijk en snel controleren op sorteerfouten.
Lees verder...

Besparingstips voor de energiecrisis

Met de winter in aantocht wordt energie steeds kostbaarder. In uw bakkerij zitten gelukkig heel wat besparingskansen verstopt. 
Lees verder...

Traditie met toekomst… exclusief voor de artisanale bakker

Exclusief voor artisanale bakkers, heeft Reflets de Gelfin’Or® (Vandemoortele) 2 iconische viennoiserieproducten heruitgevonden: de croissant en het chocoladebroodje.  
Lees verder...

Wat is de energiesteun?

Op haar zitting van 14 oktober 2022 besliste de Vlaamse Regering om ondernemingen die worden geconfronteerd met stijgende energiekosten ten gevolge van het conflict in Oekraïne financieel te ondersteunen. Deze steun moet gezonde ondernemingen continuïteit
Lees verder...

Vind snel en gemakkelijk bijverdieners via NOWJOBS

Goed nieuws: we vernieuwden onze samenwerking met NOWJOBS, hét 100% digitale uitzendplatform. Handen te kort in je bakkerij? Via de NOWJOBS-app vind je snel en eenvoudig de ideale student, flexi of extra in de database van bijna 400.00 bijverdieners.
Lees verder...

Hoe tempert de federale begroting de kosten van de loonindexering?

De regering besliste in haar begroting om 1 miljard vrij te maken om de impact van de stijging van de loonkosten voor werkgevers te temperen. Maar hoe wil ze dat juist doen, en wat betekent dat concreet?
Lees verder...

Week van de Cake: 15-23 oktober

Van 15 tot en met 23 oktober 2022 vindt de “Week van de Cake” plaats. Honderden ambachtelijke bakkers in Vlaanderen verwennen dan hun klanten met zowel traditionele als nieuwe cakecreaties – lekker origineel.
Lees verder...

Bepaal mee de werking van het Bakkerijmuseum!

Het Bakkerijmuseum werkt aan een nieuw museum! Voor het Bakkerijmuseum is dit hét ideale moment om bakkers te bevragen. Laat je stem horen en bepaal mee de werking van het Bakkerijmuseum in de toekomst! Je kan bovendien een leuk prijs winnen!
Lees verder...

Energiemaatregelen: probleem nog niet van de baan, wel hoopvol signaal

De federale regering maakte vrijdag haar energiemaatregelen bekend. De maatregelen focussen voor het eerst niet alleen op gezinnen maar ook op ondernemers en kmo’s. Een overzicht.
Lees verder...

Federaal Planbureau voorspelt historisch hoge indexering lonen

Op 1 oktober 2022 werden de loonbaréma’s in PC 201 alweer verhoogd ingevolge indexatie met 2 %. De volgende overschrijding van de spilindex wordt december 2022 al verwacht. Dat publiceert het Federaal Planbureau.
Lees verder...