NIEUWS

Verbod op Titaniumdioxide (E171): Voedingsbedrijven investeren in veilige alternatieven

Als gevolg van een negatief advies door de Europese autoriteit voor de voedselveiligheid (EFSA) mogen voedingsbedrijven het additief titaniumdioxide vanaf 8 augustus 2022 niet langer gebruiken als kleurstof in voedingsproducten.
Lees verder...

Achterpoortjes in wet betalingstermijnen gesloten. Wat betekent dit voor jou?

Heb jij soms ook last van (extreem) late betalers? Van vooral grote bedrijven die zich van allerlei achterpoortjes bedienden om toch maar niet binnen de wettelijke maximumtermijn te moeten betalen? Wel, dan hebben we goed nieuws!
Lees verder...

Lonen werknemers PC 201 opnieuw aangepast met 2 %

De barema en werkelijk uit te betalen lonen werden op 1 februari 2022 reeds verhoogd met 2 %. Door de op hol geslagen inflatie is het indexcijfer opnieuw gestegen en werden de lonen van het verkooppersoneel op 1 april opnieuw aangepast met 2 %.
Lees verder...

Hoe kan je de (grote) corona-uitval van je personeel opvangen?

Het aantal besmettingen en quarantainegevallen door corona blijft sterk toenemen. Mogelijks leidt dat ook bij jou op de werkvloer tot uitval van medewerkers, met alle gevolgen van dien. Hoe vang je die tijdelijke uitval zo goed mogelijk op?
Lees verder...

FIBRE MAX, De mix waar iedereen van in beweging komt

Consumenten opteren steeds vaker voor een gezonde levensstijl: voedzame natuurlijke voeding zonder toevoegingen in combinatie met regelmatig bewegen. Dossche Mills ontwikkelde Artipan Fibre Max om aan deze behoefte te voldoen.
Lees verder...

Oproep deelname aan PulseBake: nieuw TETRA project HOGENT/UGent

HOGENT en Universiteit Gent dienen een nieuw TETRA-project PulseBake in. Dit project zal peulvruchten als beloftevolle ingrediënten onderzoeken in de graan- en bakkerijsector. We hopen u via deze weg warm te maken tot deelname aan dit 2-jarig project.
Lees verder...

Waarom is het eten van vezels zo belangrijk?

Bart Van Geluwe is buikchirurg. Houd zich dagelijks bezig met problemen en operaties in de buik. Onlangs verscheen zijn boek Achterwerk. Scan de QR-code en bekijk het interview.
Lees verder...

De Week van het Brood staat voor de deur!

“Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig”. Met deze slogan wordt van zaterdag 15 t.e.m. zondag 23 januari de Week van het Brood geïntroduceerd.
Lees verder...

Digitale infosessie 22/3: wat betekent kiezen voor bio?

Op 22 maart 2022 organiseert BioForum een digitale infosessie voor geïnteresseerde ambachtelijke bakkerijen. Wat betekent het om als bakker voor bio te kiezen? Wat kan er en wat niet? Je komt het allemaal te weten!
Lees verder...

4,1% minder brood verkocht door coronacrisis

In deze dalende broodmarkt wonnen de bakkers wel marktaandeel ten koste van DIS 1 en de buurtsupermarkt. De zelfstandige bakkers hebben nu 40% van de broodmarkt in handen en blijven veruit marktleider.
Lees verder...