NIEUWS

Vernieuwde aanpak van winkeldiefstallen

De onmiddellijke schikking is een boete die kan oplopen tot 350 euro, die de winkeldief ter plaatse kan betalen via Bancontact of via een QR-code.
Lees verder...

Lonen werknemers PC 201 nog maar eens aangepast met 2 %

Door de op hol geslagen inflatie is het indexcijfer opnieuw gestegen en tonen prognoses aan dat op 1 juli de barema en wettelijk uitbetaalde lonen opnieuw moeten worden verhoogd met 2 %.
Lees verder...

Warm weer? Denk aan je personeel!

Met de zomer in aantocht is het met hoge temperaturen vaak pittig werken naast de warme ovens. En als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor de werkomstandigheden van je personeel.
Lees verder...

Het Bakkerspanel viert 5-jarig bestaan

In 2018 zag Het Bakkerspanel het levenslicht. Op dat moment waren vrijwel geen marktcijfers over de bakkerij in België beschikbaar. De missie waarmee zij startten was een vitale ambachtelijke bakkerij door het delen van kennis.
Lees verder...

Doe mee aan de Week van de Cake!

Bakkers Vlaanderen organiseert van 15 tot en met 23 oktober de vierde editie van ‘De Week van de Ambachtelijke Bakker’, dit jaar in het teken van de cake. Laten we samen tonen wat onze ambacht allemaal te bieden heeft!
Lees verder...

Je verkoop stimuleren met een goede winkelinrichting

Kelly Claessens (La Fabrika Studio & interieurontwerpster in Blind Gekocht) en Katelijn Quartier (Retail Design Lab) zetten je volop aan het inspirerend denken over je eigen winkel zodat deze nóg aantrekkelijker wordt om klanten aan te trekken. 
Lees verder...

(Uitgesteld) 14 juni: Breed infomoment broodcultuur in Vlaanderen

Naast frietkotcultuur, biercultuur en heel wat tradities en ambachten, vinden wij dat broodcultuur ook een plaatsje verdient op de Vlaamse Inventaris van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Daarom zetten we een traject op om de broodcultuur te laten erkennen.
Lees verder...

Contactdagen Nekkerhal 23 & 24 oktober 2022

In samenwerking met Bakkers Vlaanderen en de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België stellen wij u graag voor: De eerste collectieve "open deur dagen" voor alle bakkers, slagers, traiteurs, vis- en kaashandels.
Lees verder...

Uitnodiging Slotdag Lokaal Brood - 1 juni 2022 - HOGENT Campus Melle

Op 1 juni 2022 organiseert HOGENT de slotdag voor het PWO-project Lokaal Brood. Tijdens deze studiedag worden de do’s en don’ts voor een succesvolle opstart, uitbouw en bestendiging van een korte keten brood initiatief uit de doeken gedaan.
Lees verder...

Geniet mee van de coronapremie door Monizze in uw zaak te aanvaarden

Zoals vele bakkers in België, heeft u uw werknemers de coronapremie toegekend om het herstel van onze Belgische economie te steunen na de voorbije COVID-periode. Geniet als handelaar van deze steunmaatregel en aanvaard Monizze ook in uw zaak.
Lees verder...