NIEUWS

Hoe brood bewaren? Lees onze tips

Benieuwd naar de beste manier om jouw brood te bewaren? Lees er meer over in onze nieuwe blog!
Lees verder...

Wat betekent patisserie en hoe is het ontstaan?

Patisserie: wat betekent het? En waar en hoe is het ontstaan? Je leest het allemaal in onze nieuwe blog.
Lees verder...

“Een écht vers brood komt van de ambachtelijke bakker”

Bakkers Vlaanderen, de beroepsvereniging van ambachtelijke bakkers, is niet opgezet met een recent door een supermarktketen opgezette reclame.
Lees verder...

Bakkers trakteren 1.200 consumenten op luxe-ontbijt

Onze ambachtelijke bakkers trakteerden afgelopen weekend 1.200 klanten op een luxe-ontbijt!
Lees verder...

Werken bij bakker: nog altijd vroeg opstaan?

Werken bij een bakkerij? Zo vroeg hoor je er al niet meer voor op te staan. Lees er meer over in onze blog.
Lees verder...

Word jij Laureaat van de Arbeid?

Tot 29 februari 2020 kan je een aanvraag doen om een erkenning te krijgen als Laureaat van de Arbeid.
Lees verder...

Is Belgisch brood het lekkerste van de wereld?

Jacht op wereldtitel is uniek schooloverschrijdend project: PIVA coacht samen met het Aspirantbaker team de KOGEKA/Sint-Jozefploeg op Mondial du Pain 2019
Lees verder...

Waarom is volkorenbrood gezond?

Waarom is volkorenbrood gezond? In deze blog lees je meer over de effecten van volkorenbrood op jouw gezondheid.
Lees verder...

Waar ontbijten in Ninove? Bij de warme bakkers, natuurlijk!

Mastellen. Vlaai. Maaltjes. Mmm, misschien toch maar eens een uitstapje naar Ninove overwegen!
Lees verder...

Belgen eten weer meer brood

Belgen eten terug meer brood: In de eerste helft van 2019 kende de consumptie van brood een volumestijging van 1,5%. Eindelijk na daling van 10 jaar opnieuw een stijging.
Lees verder...