NIEUWS

Krentenbol ingredienten: wat maakt het zo lekker?

In deze blog lees je meer over krentenbol-ingredienten, de oorsprong van een krentenbol en het verschil tussen krenten en rozijnen.
Lees verder...

Is choco gezond? Kom het hier te weten!

Of choco gezond is? Dat kom je in deze blog te weten. Ook lees je meer over alternatieven die je als broodbeleg kan gebruiken.
Lees verder...

Notenbrood: wat is het precies?

Notenbrood is erg gewild omwille van de hartige smaak. Lees er meer over in onze blog en haast je naar de warme bakker!
Lees verder...

Ben jij in orde met je NACEBEL-codes?

Ook je “e-commerce” activiteiten moeten verplicht worden geregistreerd in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Anders zal je – bij controle – voor een boete moeten opdraaien.
Lees verder...

Verkoopprijs brood stijgt naar 2,35 euro

De broodindex kent een stijging van 1,44%. Dit komt vooral door de duurdere grondstoffen en energiekosten in 2019.
Lees verder...

Historisch lage energieprijzen. Profiteer er nu van!

Essent en Bakkers Vlaanderen sloegen de handen in elkaar om het energieaanbod transparanter te maken voor alle leden. De nieuwe aanpak werkt met een federatielabel!
Lees verder...

Project 'lokaal brood': De Vlaamse bakker moet zich opnieuw kunnen onderscheiden

‘Lokaal Brood’ onderzoekt de beslissende factoren die maken dat een korte keten brood initiatief een succes wordt. Het project zoekt bakkers met interesse in het platform en nog enkele geëngageerde voortrekkers voor de initiatieven. Doe je mee?
Lees verder...

Tot 30/6: 120 bijkomende vrijwillige overuren en uren studentenarbeid worden niet meegeteld

Veel bedrijven worden hard getroffen door COVID-19. De federale regering heeft een tweede golf steunmaatregelen voor het bedrijfsleven (essentiële sectoren) goedgekeurd.
Lees verder...

Vereenvoudigde procedure voor tijdelijke werkloosheid door corona

De werknemer moet bij zijn uitbetalingsinstelling (RVA of bij zijn vakbond indien hij aangesloten is) het Formulier C3.2-werknemer-corona opvragen.
Lees verder...

De Zondag weer bij de bakker vanaf volgende zondag 3/5

Ook in een nieuwe wereld vol onzekerheden, zijn er nog zekerheden: vanaf volgende zondag 3 mei ligt De Zondag weer bij de bakker.
Lees verder...