NIEUWS

Checklist Coronasteun ondernemers

We krijgen heel wat vragen rond tijdelijke werkloosheid. De RVA heeft gisteren nieuwe info gepubliceerd mbt tijdelijke werkloosheid wegens overmacht, en daarin blijkt (alweer op ondernemersvraag) het aantal gevallen van overmacht uitgebreid.
Lees verder...

Hygiënetips!  

Een aantal consumenten hebben via mail en telefoon hun bezorgdheid geuit. Onder meer rond de verkoopsters die zowel cash geld ontvangen en nadien brood vastpakken.
Lees verder...

COVID-19; impact op de bakkerijketen

Samen met zijn leden, volgt de vereniging van Belgische fabrikanten en importeurs van grondstoffen voor bakkerij, patisserie, chocolatiers en ijsbereiders (UNIFA) de ontwikkelingen omtrent COVID-19 (coronavirus) nauwlettend op.
Lees verder...

Coronavirus: ook maalderijsector neemt maatregelen

De leden van KVBM stellen alles in het werk om de productie continuïteit te garanderen zodat de voedselveiligheid en de levering van bloem niet in het gedrang komen.
Lees verder...

Nationale veiligheidsraad verduidelijkt verbod: Alle voedingswinkels mogen open.

Yves Stevens van het Crisiscentrum heeft gisterenavond laten weten dat onder de voedingswinkels die in het weekend mogen openblijven alle winkels vallen die eetwaren verkopen. Ook bijvoorbeeld chocolatiers, snoepwinkels en nachtwinkels mogen hun deuren o
Lees verder...

Gekiemde granen: wat zijn het?

Gekiemde granen: wat zijn het eigenlijk? Je komt het hier te weten. Verhoogd mineralengehalte: check. Makkelijk verteerbaar: check!
Lees verder...

Bakkers mogen open blijven, ook in het weekend

Om middernacht moeten alle cafés en restaurants sluiten. Winkels voor niet primaire doeleinden moeten in het weekend toe. Als bakker mag je wél openblijven, ook tijdens de weekends.
Lees verder...

Indexering flexiloon

Vanaf 1 maart 2020 is er een index op het flexiloon. 
Lees verder...

Croissant oorsprong: komt deze lekkernij niet uit Frankrijk?

De croissant van Franse oorsprong? We dachten het niet. In deze blog lees je welk land wel die eer krijgt.
Lees verder...

Broodpudding met appel: hoe maak je het?

Broodpudding is de ideale oplossing voor jouw oud brood! Lees meer over de benodigdheden en bereidingswijze in deze blog.
Lees verder...