NIEUWS

Adriaan Brouwertaart: een lekkernij uit Oudenaarde

De Adriaan Brouwertaart is een heerlijke, historische taart als ode aan de gelijknamige volkse schilder. Lees er meer over in deze blog.
Lees verder...

Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!

Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?
Lees verder...

Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking

Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?
Lees verder...

De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?

Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?
Lees verder...

BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht

Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!
Lees verder...

Verbod gratis verdelen van plastic zakjes officieel van kracht

Het Vlaams verbod op het gratis verdelen van lichte plastic kassazakjes is gepubliceerd is in het Belgisch Staatsblad, nl. in het Belgisch Staatsblad van 7 juni 2019. Het verbod is nu dus effectief van kracht.
Lees verder...

Beedrop trekt de stekker uit

Beedrop, de online marktplaats waar handelaars hun producten online aanbieden, heeft al zijn bestelrondes stilgelegd. Het bedrijf was op zoek naar geld om te kunnen uitbreiden, maar recent mislukten de onderhandelingen met een noodzakelijke investeerder.
Lees verder...

Ambacht voor het leven: promotieactie 2019

Het broodverbruik staat al jaren onder druk. Bakkers Vlaanderen nam het initiatief om in 2019 van 30/9 tot 6/10 de WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER te lanceren.
Lees verder...

Workshops 'burn-out en zelfstandigen'

In het kader van een pilootproject over de problematiek van ‘burn-out en zelfstandig ondernemen’, organiseren Integraal VZW, UNIZO en Liantis in het najaar 3 regionale namiddagsessies.
Lees verder...

Enquête occasionele helpers

Veel ondernemers worden ondersteund door een netwerk van familie en vrienden. Zij helpen af en toe een handje in de zaak. Dit statuut van “occasionele of toevallige helper” wordt soms argwanend bekeken.
Lees verder...