NIEUWS

Essenenbrood: het buitenbeentje onder de broden!

Essenenbrood is erg populair onder al wie houdt van rauw voedsel. In deze blog lees je meer over de oorsprong, ingrediënten en voordelen.
Lees verder...

Week van de Eclair: bedankt aan alle deelnemende bakkers!

We blikken graag terug op een fantastische “Week van de Eclair”. Meer dan 700 bakkerijen in België deden mee aan deze 2de editie.
Lees verder...

Vakantie verplaatsen omwille van Corona

Stel, door de coronacrisis hebben werknemers u zelf gevraagd om vakantiedagen die met Pasen of in mei gepland waren, naar later op het jaar te verschuiven. Zo dreigt het najaar ‘overladen’ te worden. Wat zijn de mogelijkheden?
Lees verder...

Belgisch kampioenschap Bakkerij 2021

De preselecties van het BK bakkerij 2021 gaan door op 5, 12 en 19 oktober 2020. De grote finale, met onder meer de beste croissant van België 2021, gaat door tijdens de Broodway beurs. 
Lees verder...

Is bruin brood gezonder dan wit brood?

Bruin of wit brood: wat is nu het gezondst? En waar zit het verschil? Lees er alles over in onze nieuwe blog!
Lees verder...

Briochebrood: een zachte en zoete lekkernij!

Briochebrood is het perfecte ontbijt voor wie zin heeft om eens een zoetere, luchtigere boterham te eten. Lees er meer over in deze blog!
Lees verder...

Crackers of brood: wat is de gezondere optie?

Crackers of brood: wat eet je nu het best bij je ontbijt? Lees in deze blog meer over welke optie het gezondst is.
Lees verder...

Hernieuwde samenwerking met Renewi: mooie tarieven en gratis WeCare

Bakkers Vlaanderen en Renewi verbeteren de voorwaarden: mooie tarieven en gratis WeCare. Bovendien komen er afvalexperten en -adviseurs bij je langs om je wegwijs te maken in de wetgeving en in de premies waar je recht op hebt.
Lees verder...

Week van de Eclair: 15-21/6

Naar aanleiding van de 1ste succesvolle ‘Week van de Eclair’ campagne in 2019 organiseert Puratos een 2de campagne tijdens de week van 15-21 juni.
Lees verder...

Opinie: Onze sector bleef gespaard van een drama

Week 12 in het Corona tijdperk. Niemand had ooit verwacht wat zo’n virus teweeg kan brengen. Als we de balans na al die weken opmaken mag de brood- en banket bakkerijsector algemeen van geluk spreken dat we gespaard zijn gebleven van een rampscenario.
Lees verder...