NIEUWS

Hoe bakkers in Vlaanderen zich kunnen onderscheiden in het straatbeeld

Steeds meer lokale bakkers kiezen er bijvoorbeeld voor om stickers printen als slimme en creatieve manier in te zetten om hun winkel herkenbaar te maken én klanten vast te houden.
Lees verder...

Project Brood – Lesmateriaal voor het lager onderwijs

Breng het bakkersambacht tot leven in de klas! Met dit digitale en gratis lessenpakket maken leerlingen van 6 tot 12 jaar kennis met brood, voeding en vakmanschap.
Lees verder...

Van overuren tot maaltijdcheques: wat betekent het zomerakkoord voor jou?

De federale regering heeft een nieuw zomerakkoord gesloten, met maatregelen die ook voor jou als bakker voelbaar zullen zijn. Bakkers Vlaanderen dook in de details en zet de belangrijkste veranderingen voor je op een rij.
Lees verder...

Nieuwe Europese ontbossingswetgeving (EUDR) komt eraan

Vanaf eind 2025 gelden in Europa nieuwe regels om wereldwijde ontbossing tegen te gaan. De zogenaamde EUDR-wetgeving legt strengere verplichtingen op voor producten zoals cacao, koffie en palmolie. Voor onze sector komt vooral chocolade in het vizier.
Lees verder...

De kunst van het bakken: Tips voor een perfecte bakervaring

Bakken is meer dan alleen een culinaire vaardigheid; het is een kunstvorm die generaties verbindt. Van het kneden van deeg tot het creëren van die perfecte taart, het proces van bakken biedt niet alleen heerlijke resultaten ...
Lees verder...

Bakkerij & social media: zo trek je klanten met beelden die doen watertanden

Social media is vandaag een essentieel verlengstuk van je bakkerij. Je toonbank mag dan nog zo mooi zijn, als je het niet online laat zien, laat je kansen liggen. In deze blog lees je hoe je smakelijke content maakt die klanten doet watertanden.
Lees verder...

Vacature bakker VUB

VUB is op zoek naar een nieuwe bakker om te komen werken in de pilootbakkerij en mee te helpen aan het onderzoek en de commerciële exploitatie.
Lees verder...

Klaar voor de gestructureerde E-factuur?  

Vanaf 1 januari 2026 is e-factureren tussen ondernemingen verplicht in België. We vatten de belangrijkste info samen in een notendop.
Lees verder...

Brood met een verhaal: hoe unieke ingrediënten klanten overtuigen

In een wereld waar consumenten steeds bewuster kiezen, maakt niet alleen de smaak van een product het verschil, maar ook het verhaal erachter. In deze blog ontdek je hoe een goed verhaal jouw brood onweerstaanbaar maakt voor klanten.
Lees verder...

Hoe geur, kleur en presentatie het verschil maken in de toonbank

In een wereld waar beleving centraal staat, is de manier waarop je jouw producten presenteert minstens zo belangrijk als de kwaliteit ervan. In deze blog ontdek je hoe je met slimme details het verschil maakt.
Lees verder...