NIEUWS

Waarom is het eten van vezels zo belangrijk?

Bart Van Geluwe is buikchirurg. Houd zich dagelijks bezig met problemen en operaties in de buik. Onlangs verscheen zijn boek Achterwerk. Scan de QR-code en bekijk het interview.
Lees verder...

De Week van het Brood staat voor de deur!

“Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig”. Met deze slogan wordt van zaterdag 15 t.e.m. zondag 23 januari de Week van het Brood geïntroduceerd.
Lees verder...

4,1% minder brood verkocht door coronacrisis

In deze dalende broodmarkt wonnen de bakkers wel marktaandeel ten koste van DIS 1 en de buurtsupermarkt. De zelfstandige bakkers hebben nu 40% van de broodmarkt in handen en blijven veruit marktleider.
Lees verder...

Nieuw op 1 januari - Forfaitaire btw-regeling voor kleinhandel verdwijnt

Nieuwe zelfstandigen zullen vanaf 1 januari niet langer gebruik kunnen maken van de forfaitaire btw-regeling voor kleinhandel.
Lees verder...

Dit is nieuw voor jou als ondernemer in 2022

Zoals steeds treden er bij het begin van het jaar een reeks nieuwe regels in werking. We bundelen voor jou al deze nieuwigheden over de diverse domeinen van je bedrijfsbeleid heen. Sommige wijzigingen moeten wel nog officieel goedgekeurd worden.
Lees verder...

Bakkers Vlaanderen verhuist naar Bedrijvencentrum Waasland

Vanaf 1 januari 2022 neemt Bakkers Vlaanderen zijn intrek in het bedrijvencentrum Waasland. Eddy van Damme en Bart Ceulemans zullen instaan voor de dagelijkse leiding van de federatie.
Lees verder...

Het Nieuwsblad en Bakkers Vlaanderen gaan op zoek naar de Beste Bakker van Vlaanderen 2022

Na de succesvolle editie van vorig jaar gaat Het Nieuwsblad opnieuw op zoek naar de Beste Bakker van Vlaanderen. Via de gratis app van Het Nieuwsblad kan iedere Vlaming vanaf 24/1 t.e.m. 6/2 stemmen op zijn of haar favoriete bakker.
Lees verder...

Nieuwe gegevens forfait bakkers voor inkomstenjaar 2022

Algemene trend is de stijging tot forse stijging van de grondstofprijzen over gans de lijn in beide forfaits. Er werd ook duidelijk rekening gehouden met de stijging van de verkoopprijzen van bakkerijproducten.
Lees verder...

Lonen arbeiders geïndexeerd met 3,22% vanaf 1 januari 2022

Op 1 januari 2022 komt er voor de voedingsnijverheid een loonsverhoging van sectorale minimumlonen en reële lonen van 7 cent. Voor de kleine bakkerijen werd afgesproken deze verhoging te beperken tot 6 cent. 
Lees verder...

Loon & Quarantaine

Mijn medewerker is niet ziek, maar zit in quarantaine voor zichzelf of voor een gezinslid. Wat zijn je opties als werkgever?
Lees verder...