NIEUWS

Koude omstandigheden in de bakkerij: Wat moet je als werkgever doen?

Hoe warm of koud mag het zijn in de bakkerij? De werkgever moet ervoor zorgen dat zijn personeel tewerkgesteld wordt bij normale temperaturen. Als dit niet mogelijk is, moet hij de nodige maatregelen nemen.
Lees verder...

Nieuwe gegevens BTW-forfait bakkers voor inkomstenjaar 2024

Bakkers en Ijsbereiders belast in de personenbelasting kunnen ook voor 2024 vertrouwen op hun gekende forfaitaire taxatie voor de bepaling van hun inkomsten voor BTW en Directe Belastingen.
Lees verder...

Lonen arbeiders geïndexeerd met 1,83% vanaf 1 januari 2024

Je vindt hierbij de sectorale minimumlonen die gelden voor arbeiders in PC 118 vanaf 1 januari 2024. 
Lees verder...

Verplicht sorteren van keukenafval en etensresten voor bedrijven

Vanaf 1 januari 2024 zijn alle bedrijven, inclusief bakkerijen, verplicht om keukenafval en etensresten gescheiden in te zamelen, ongeacht of je nu maaltijden serveert of niet.
Lees verder...

Wat verandert er in 2024 voor ondernemers?

Een nieuw jaar brengt meestal nieuwe regelgeving met zich mee. Wat verandert er in 2024 voor ondernemers? Uw beroepsfederatie zocht het voor je uit en zet het op een rijtje.
Lees verder...

Zelf ook een commerciële actie organiseren voor de Warmste Week? Mag dat wel?

De Warmste Week is een actie van Studio Brussel en MNM met de steun van KBC voor het goede doel. Kan je als ondernemer ook een (commerciële) actie organiseren voor de Warmste Week?  
Lees verder...

Het belang van evenwichtige voeding

Het is geen geheim dat wat we eten een directe invloed heeft op onze gezondheid en welzijn. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van evenwichtige voeding en hoe het kan bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven.
Lees verder...

Doe op 16 maart 2024 mee aan de Dag van de Eclair om onderzoek naar kinderkanker te steunen!

KickCancer organiseert de vierde editie van de Dag van de Eclair op zaterdag 16 maart 2024. Belgische bakkers met een warm hart verkopen op deze dag eclairs om kinderkanker een koekje van eigen deeg te geven. Schrijf je nu in!
Lees verder...

Subsidiedatabanken voor ondernemers

De overheid heeft tal van steunmaatregelen gecreëerd om het bedrijfsleven te ondersteunen. Via een subsidiedatabank kan je alle steunmaatregelen opzoeken via een alfabetische lijst of door het ingeven van een trefwoord in de zoekbalk. Met de zoekcriteria
Lees verder...

Chocolade- en Pateekes gids in de SNOECKS ALMANAK 2024

De brochure van de chocolade&pateekesweek wordt ingebed in de Snoecks 2024.
Lees verder...