NIEUWS

PIVA en Antwerpse Bakkersunie lanceren nieuw Antwerps Gebak met Elixir d’Anvers

Tijdens de PIVA Opendeurdag op 22 april werd ‘Antwerps Gebak 1.0’ met vulling voorgesteld, een project van de Antwerpse Bakkersunie, PIVA en Elixir d’Anvers. Leden krijgen kortelings het recept toegestuurd zodat zij ook dit gebak kunnen maken.
Lees verder...

Maandag 8 mei: algemene vergadering Bakkers Vlaanderen

Maandag 8 mei gaat de jaarlijkse algemene vergadering van Bakkers Vlaanderen door in 'De Paardenstallen', op de abdijsite van Herkenrode te Kuringen-Hasselt. Hierop nodigen we al onze leden graag uit. Schrijf je hier in!
Lees verder...

65ste editie nationaal feest gaat door in het prachtige Poperinge

We zijn verheugd u uit te nodigen voor het 65ste Nationaal Feest van de Bakkersbond, dat zal plaatsvinden op maandag 22 mei in de prachtige stad Poperinge. Schrijf je hier in!
Lees verder...

Nieuwe ledendeals in samenwerking met Procent.com

Bakkers Vlaanderen is een nieuwe samenwerking aangegaan met Procent.com, een gratis inkoopcollectief die zich hard maakt voor het verlagen van vaste kosten voor elke ondernemer. Zij nemen snel met je contact op, zodat ook jij kan beginnen besparen!
Lees verder...

Baanbrekende samenwerking voor lagere CO2-voetafdruk van tarwemeel

Er wordt gewerkt aan een vernieuwend, koolstofarm tarwemeel voor de productie van brood en ander basisvoedsel. De samenwerking is bedoeld om de milieu-impact van brood te verminderen.
Lees verder...

VDAB: post gratis je vacatures

De vraag naar bakkers is ontzettend hoog. VDAB wil je hierbij helpen. Post gratis je vacatures en zorg dat je snel gelinkt wordt met potentiële kandidaten.
Lees verder...

Suikerprijs blijf stijgen

Suiker wordt steeds duurder. De prijzen van geraffineerde suiker stegen eind vorige week naar het hoogste niveau in meer dan tien jaar tijd. Begin april betaal je als bakker voor een kilo suiker gemiddeld 1,37 euro.
Lees verder...

TOP demonstratie door M.O.F. Stéphane Leroux

Deze demo gaat door op dinsdag 23 mei '23 in het auditorium van bakkerijschool Ter Groene Poorte, Brugge. Items van de demo zijn o.a. entremets, drooggebak, gateau de voyage, ...
Lees verder...

Flexi-jobs ook bij chocolatiers

Vanaf nu kunnen ook chocolatiers flexi-jobwerknemers tewerk stellen, dit volgens de publicatie in het Belgisch Staatsblad van 13 april 2023.
Lees verder...

Pluk de vruchten van gebruiksklaar bladerdeeg

Wist je dat je tijd en geld bespaart door te werken met kant-en-klaar bladerdeeg van Banquet d’Or®? Wat je zelf doet, doe je beter. Maar dit is lang niet altijd de meest kostenefficiënte oplossing. 
Lees verder...