NIEUWS

Bake Love Not War

Voor de leden die een actie doen of nog willen doen rond de oorlog in Oekraïne hebben we een visual laten opmaken die je kan uithangen in je winkelpunt of kan tonen op je tv-scherm. Download hier!
Lees verder...

Bake4Ukraine heeft jouw steun nodig!

Bake4Ukraine is uitgegroeid tot lokale voedselbank die 24/7 brood bakt en soep uitdeelt in het risicogebied. Er is nood aan financiële middelen. Met een gift, groot of klein, verzeker jij dat ze hun hulpverlening kunnen voortzetten.
Lees verder...

Verkoopprijs brood stijgt naar 2.70 euro

Welke broodprijs moet je vragen met de stijgende kosten? Onze economische commissie zocht het voor je uit!
Lees verder...

Welke coronamaatregelen blijven nog voortbestaan?

Sinds 7 maart zijn we overgestapt op code Geel in de barometer, wat er op neerkomt dat zowat alle coronamaatregelen in handelszaken inmiddels verdwenen zijn. De Generieke Gids blijft echter van toepassing in aangepaste vorm tot 7 mei.
Lees verder...

Uitnodiging open workshop 14/3: Korte keten: van graankorrel tot brood

Wat betekent korte keten voor de warme bakkerij? Hoe creëer je een authentieke smaak voor je korte keten product? Hoe benadruk je het korte keten karakter met opmaak? Ontdek het op de workshop ‘Korte keten: van graankorrel tot brood’
Lees verder...

Elektronisch betalen wordt binnenkort verplicht

Vanaf 1 juli 2022 moet elke Belgische onderneming, dus ook een bakker, minstens één vorm van elektronisch betalen kunnen aanbieden.
Lees verder...

Indexering flexiloon op 1 maart

Sinds 1 maart is de indexering van het flexi-loon van kracht. Het minimum flexi-loon is gestegen naar 10,13 euro.
Lees verder...

Uitnodiging Zotte Bakkers Maandag

Voor alle wakkere bakkers die van een feestje houden en die een unieke dag willen beleven, organiseren wij de 13e editie van Zotte Bakkers Maandag.
Lees verder...

Maaltijdcheques aanvaarden? 

De missie van Sodexo is om de lokale economie te doen groeien.  Als lid van Bakkers Vlaanderen geniet je van een voordelig tarief voor het aanvaarden van Lunch pass, de maaltijdcheque van Sodexo.
Lees verder...

Brood en banket Geldhof (Roeselare) verkozen tot Beste Bakker van Vlaanderen

De Beste Bakker van Vlaanderen is verkozen. Onze jury onder leiding van culinair journalist Chris Snick trok twee dagen lang door Vlaanderen om croissants, boterkoeken, rijsttaarten, eclairs en allerhande patisserie te proeven.
Lees verder...